Jemný bramborový knedlík s žemlí

Suroviny

brambory vařené ve slupce
300 g
syrové brambory
200 g
solamyl
4 PL
hrubá mouka
3 PL
žemle
1 ks
vejce
1 ks
sůl

Postup přípravy:

Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno a odstraníme z nich všechnu vodu. Přidáme k nim nakrájenou žemli, nastrouhané brambory vařené ve slupce (studené), vejce, mouku, solamyl a sůl, propracujeme v těsto a tvoříme kulaté knedlíky asi o průměru 8 centimetrů. Zavařujeme ve vroucí osolené vodě 8-10 minut.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.10.2015 9:16| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist