Jemný bramborový knedlík s žemlí
Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno a odstraníme z nich všechnu vodu. Přidáme k nim nakrájenou žemli, nastrouhané brambory vařené ve slupce (studené), vejce, mouku, solamyl a sůl, propracujeme v těsto a tvoříme kulaté knedlíky asi o průměru 8 centimetrů. Zavařujeme ve vroucí osolené vodě 8-10...
Bramborový knedlík s žemlí jsem ještě nikdy nejedla
Bramborový knedlík u nás nikto nechce,tak ho nerobím.
Nikdy som nerobila tento druh knedle,nepoznám.
jemný bramborový knedlík nedělám, nemusím ho
Bramborový knedlík s žemlí neznám a nikdy jsem o něm neslyšela, dávám přednost lehkým knedlíkům, kde je 600g bambor, 80 hrubé mouky, 60 krupičky a 1 vajíčko.
Bramborový knedlík s žemlí vůbec neznám. Dělám klasiku a asi u ní i zůstanu .-)