jemny-bramborovy-knedlik.jpg

Jemný bramborový knedlík s žemlí

Oloupané syrové brambory nastrouháme na jemno a odstraníme z nich všechnu vodu. Přidáme k nim nakrájenou žemli, nastrouhané brambory vařené ve slupce (studené), vejce, mouku, solamyl a sůl, propracujeme v těsto a tvoříme kulaté knedlíky asi o průměru 8 centimetrů. Zavařujeme ve vroucí osolené vodě 8-10...

Diskuze

9 komentářů

    nova2

    Bramborový knedlík s žemlí jsem ještě nikdy nejedla

    j
    jankac

    Bramborový knedlík u nás nikto nechce,tak ho nerobím.

    k
    kajca

    Nikdy som nerobila tento druh knedle,nepoznám.

    l
    lucik21

    jemný bramborový knedlík nedělám, nemusím ho

    Viky17

    Bramborový knedlík s žemlí neznám a nikdy jsem o něm neslyšela, dávám přednost lehkým knedlíkům, kde je 600g bambor, 80 hrubé mouky, 60 krupičky a 1 vajíčko.

    l
    lidka2

    Bramborový knedlík s žemlí vůbec neznám. Dělám klasiku a asi u ní i zůstanu .-)

Zpět na recept

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist