Domácí karlovarský knedlík

Suroviny

rohlík
10 ks
petrželka
1 svazek
vejce
3 ks
mléko
250 ml
máslo
50 g
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Rohlíky očistíme od máku a nakrájíme je na kostičky (1×1 cm)a necháme je den okorat. Druhý den dáme rohlíky spolu se solí, mlékem, rozpuštěným máslem, žloutky a pepřem do mísy. Nasekáme a přidáme petrželku. Z bílků vyšleháme sníh. Nejprve však vypracujeme hmotu a poté přidáme sníh. Z hmoty na vále vytvoříme šišku (2x) a knedlíky zabalíme do potravinářské folie a zafixujeme. Ve větším hrnci přivedeme osolenou vodu k varu a oba knedlíky 20 minut povaříme. Hotové knedlíky propíchneme.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.5.2013 5:34| autor: smajnulinka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist