Bramborový knedlík plněný klobásou

bramborovy-knedlik-plneny-klobasou-1100x618.jpg

Suroviny

uvařené brambory ve slupce

600 g

vejce

1 ks

žloutek

1 ks

hrubá mouka

100 g

krupice

100 g

papriková klobása

2 ks

menší červená cibule

3 ks

máslo

1 PL

olej

4 PL

strouhanka

120 g

sůl

dle chuti

Postup přípravy:

Teplé brambory oloupeme, smícháme s vejcem a žloutkem, přisypeme mouku s krupicí a solí. Připravíme tuhé těsto, rozdělíme je na dvě části. Každou rozválíme na pomoučené pracovní desce na silný plát. Na každý položíme omytou a osušenou klobásu. Těsto zavineme a přitlačíme ke klobáse. Nadívané šišky vložíme do vroucí vody. Vaříme 15-17 minut. Během této doby knedlík jednou otočíme. Cibule oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka. Máslo rozehřejeme s olejem, přisypeme cibuli a zvolna ji osmažíme do světle zlatova. Strouhanku nasucho opečeme v teflonové pánvi. Knedlíky ihned po uvaření obalíme v opečené strouhance. Nakrájíme je na plátky, které přeléváme smaženou cibulkou. Můžeme také podávat s dušeným zelím.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.6.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist