Jelení guláš na víně s česnekem a marmeládou

Suroviny

jelení plec
750 g
velká cibule
2 ks
sladká mletá paprika
2 PL
olej nebo sádlo
dle chuti
pikantní marmeláda
3 PL
červené víno
0,5 l
rajčatový protlak
1 balení
česnek
1 stroužek
kmín, sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Na pánvi na rozehřátém oleji krátce osmaheme cibuli. Přidáme maso a několik minut restujeme. Zrůžovělé maso posypeme paprikou, přidáme marmeládu, utřený česnek, sůl, pepř a kmín a lehce podlijeme vodou. Potom vše dusíme pod pokličkou, dokud se voda nevydusí. Následně přidáme mouku a zalijeme vínem.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Krátce smažíme a nakonec přidáme rajčatový protlak. Dusíme doměkka. Pro správné spojení chutí necháme jelení guláš deset minut dojít. Nejběžnější příloha je houskový knedlík.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.9.2012 11:18| autor: Beruska2412

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist