Jednoduchá rajská omáčka se sekanou

Suroviny

malý rajský protlak
1 ks
cukr krystal
12 KL
bobkový list
2 ks
nové koření (celé)
4 ks
cibule
2 ks
bujón
1 ks
hladká mouka na zahuštění
dle potřeby
sekaná
4 plátky

Postup přípravy:

Nejdříve si na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku do růžova, přidáme 2ks bobkového listu, 4 ks nového koření a rajský protlak. Zalijeme trochou vody a necháme chvíli povařit. Pak přihodíme kostku bujónu (dle chuti – já dávám co mám – zeleninový nebo kuřecí. Doplníme vařící vodou cca 1l a uvedeme znovu do varu. Necháme chvíli povařit a pak přidáme cca 12 KL cukru. Dělám ji sladší – kdo nemá rád moc sladké, dá méně.

Povaříme asi 20 min, pak si v hrnku rozděláme teplou vodu s hladkou moukou a zahustíme jí omáčku dle toho, jak ji chceme hustou. Necháme ještě 10 min povařit a pak scedíme. Podáváme s plátky sekané. Je výborná a vhodná i pro děti.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.3.2011 11:54| autor: steskulinka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist