Jednoduchá rajská omáčka se sekanou

Suroviny

malý rajský protlak
1 ks
cukr krystal
12 KL
bobkový list
2 ks
nové koření (celé)
4 ks
cibule
2 ks
bujón
1 ks
hladká mouka na zahuštění
dle potřeby
sekaná
4 plátky

Postup přípravy:

Nejdříve si na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku do růžova, přidáme 2ks bobkového listu, 4 ks nového koření a rajský protlak. Zalijeme trochou vody a necháme chvíli povařit. Pak přihodíme kostku bujónu (dle chuti – já dávám co mám – zeleninový nebo kuřecí. Doplníme vařící vodou cca 1l a uvedeme znovu do varu. Necháme chvíli povařit a pak přidáme cca 12 KL cukru. Dělám ji sladší – kdo nemá rád moc sladké, dá méně.

Povaříme asi 20 min, pak si v hrnku rozděláme teplou vodu s hladkou moukou a zahustíme jí omáčku dle toho, jak ji chceme hustou. Necháme ještě 10 min povařit a pak scedíme. Podáváme s plátky sekané. Je výborná a vhodná i pro děti.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.3.2011 11:54| autor: steskulinka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist