Jarní zeleninová polévka s kopřivami

Suroviny

mrkev

200 g

celer

150 g

brambory

200 g

mladá kopřiva

2 hrsti

máslo

2 ČL

zeleninový vývar

1 500 ml

smetana 33%

1 ks

sůl, čerstvě mletý pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky. V hrnci rozpustíme máslo, na kterém opečeme zeleninu, až se provoní, přidáme pokrájené listy mladých kopřiv, zalijeme teplým vývarem a přivedeme k varu. Vaříme, až bude zelenina měkká. Pak polévku rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem. Podáváme se stopou smetany a opečeným chlebem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.3.2018 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist