Jarní zeleninová polévka s kopřivami

Suroviny

mrkev

200 g

celer

150 g

brambory

200 g

mladá kopřiva

2 hrsti

máslo

2 ČL

zeleninový vývar

1 500 ml

smetana 33%

1 ks

sůl, čerstvě mletý pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky. V hrnci rozpustíme máslo, na kterém opečeme zeleninu, až se provoní, přidáme pokrájené listy mladých kopřiv, zalijeme teplým vývarem a přivedeme k varu. Vaříme, až bude zelenina měkká. Pak polévku rozmixujeme ponorným mixérem, zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem. Podáváme se stopou smetany a opečeným chlebem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.3.2018 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist