Jahodový sýrový koláč

Suroviny

jahody
300 g
bebe sušenky
150 g
cukrářské piškoty
50 g
změklé máslo
100 g
voda
3 PL
moučkový cukr
120 g
sýr mascarponne nebo ricotta
300 g
smetana ke šlehání
2,5 dcl
mléko
1,5 dcl
krémovitá zakysaná smetana
150 g
mletá želatina
1 sáček

Postup přípravy:

Těsto: 300 g jahod, 150 g bebe sušenek, 50 g cukrářských piškotů, 100 g změklého másla, 3 lžíce vody, 2 lžíce moučkového cukru

Krém: 300 g sýra mascarponne nebo ricotty, 2,5 dl smetany ke šlehání, 1,5 dl mléka, 150 g krémovité zakysané smetany, 100 g moučkového cukru, 1 sáček mleté želatiny

Umleté sušenky a piškoty promícháme s cukrem a změklým máslem. Zvlhčíme vodou a prsty promneme v drobenku. Tu rovnoměrně natlačíme do rozevírací dortové formy, jejíž dno jsme pokryli pečícím papírem. Korpus pečeme v troubě vyhřáté na 170° C asi 15 minut. Potom ho necháme vychladnout. Formu rozevřeme, po obvodu koláče dáme pečící papír a formu opět sepneme. Nabobtnalou želatinu rozpustíme v mléce. Mascarponne vyšleháme se zakysanou smetanou a cukrem. Smetanu vyšleháme a promícháme se sýrovou směsí. Tuto hmotu prošleháme se želatinou a část vlijeme do formy. Poklademe ji polovinou dávky pokrájených jahod. Přelijeme zbylou směsí a obložíme zbylými jahodami. Dort necháme v chladu řádně ztuhnout.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.6.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist