Jahodová bublanina

bublanina-1100x618.jpg

Suroviny

vejce

5 ks

moučkový cukr

100 g

olej

5 PL

citrónová šťáva

1 PL

pískový cukr

150 g

polohrubá mouka

200 g

jahody

250 g

máslo

dle potřeby

strouhaný kokos nebo strouhanka

dle potřeby

Postup přípravy:

Utřete do pěny 5 žloutků se 100 g moučkového cukru. Pak do pěny zašlehejte 5 lžic oleje. Ušlehejte sníh z 5 bílků a lžíce citronové šťávy, do husté hmoty zašlehejte po částech 150 g pískového cukru. Žloutkovou směs opatrně vmíchejte do sněhu střídavě s 200 g polohrubé mouky. Vysokou velkou remoskovou formu vytřete máslem, vysypte strouhaným kokosem nebo prosátou strouhankou, naplňte těstem, pokryjte 250 g jahod a zatlačte je do těsta. Těsto by mělo dosahovat maximálně do poloviny spodní části remosky. Zakryjte víkem remosky a pečte cca 30 minut. Vypněte remosku, nechte ještě 5 minut dojít. Pak bublaninu vyklopte, nechte vychladnout, ozdobte jahodami a posypte moučkovým cukrem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.5.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist