Jahodová bublanina

bublanina-1100x618.jpg Zdroj: profimedia.cz

Suroviny

vejce
5 ks
moučkový cukr
100 g
olej
5 PL
citrónová šťáva
1 PL
pískový cukr
150 g
polohrubá mouka
200 g
jahody
250 g
máslo
dle potřeby
strouhaný kokos nebo strouhanka
dle potřeby

Postup přípravy:

Utřete do pěny 5 žloutků se 100 g moučkového cukru. Pak do pěny zašlehejte 5 lžic oleje. Ušlehejte sníh z 5 bílků a lžíce citronové šťávy, do husté hmoty zašlehejte po částech 150 g pískového cukru. Žloutkovou směs opatrně vmíchejte do sněhu střídavě s 200 g polohrubé mouky. Vysokou velkou remoskovou formu vytřete máslem, vysypte strouhaným kokosem nebo prosátou strouhankou, naplňte těstem, pokryjte 250 g jahod a zatlačte je do těsta. Těsto by mělo dosahovat maximálně do poloviny spodní části remosky. Zakryjte víkem remosky a pečte cca 30 minut. Vypněte remosku, nechte ještě 5 minut dojít. Pak bublaninu vyklopte, nechte vychladnout, ozdobte jahodami a posypte moučkovým cukrem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.4  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.6.2022 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist