Jablečná roláda

Suroviny

vejce
4 ks
mletý cukr
180 g
hladká mouka
7 PL
jablka
trocha mletý a skořicový cukr na posypání
alobal
olej na potření

Postup přípravy:

1. Plech vyložíme alobalem, který lehce přetřeme olejem, na něj nastrouháme jablka a posypeme je trochou mletého a skořicového cukru.

2. V míse ušleháme celá vejce s cukrem a přidáváme (zašleháváme) mouku. Ušlehaným těstem pak zalijeme jablka.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

3. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova, až se nám vytvoří na těstě tenká „kůrčička“. Po upečení přiložíme na plech pečicí papír a vyklopíme roládu i s pečicím papírem na vál (jablka budou nahoře).

4. Odstraníme alobal a ještě mírně teplé srolujeme do rolády.

5. Po vychladnutí krájíme na zhruba 1,5 – 2 cm rolády, které můžeme podávat jen tak – jsou výborné, svěží, opravdu moc chutné.

6. Pro slavnostnější příležitost může být jablečná roláda přizdobena šlehačkou s malým kouskem ovoce, např. jahoda, malina, ostružina ap. Chutná a vypadá znamenitě!

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.1.2011 2:27| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist