Jablečná roláda

Suroviny

vejce

4 ks

mletý cukr

180 g

hladká mouka

7 PL

jablka

trocha mletý a skořicový cukr na posypání

alobal

olej na potření

Postup přípravy:

1. Plech vyložíme alobalem, který lehce přetřeme olejem, na něj nastrouháme jablka a posypeme je trochou mletého a skořicového cukru.

2. V míse ušleháme celá vejce s cukrem a přidáváme (zašleháváme) mouku. Ušlehaným těstem pak zalijeme jablka.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

3. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova, až se nám vytvoří na těstě tenká „kůrčička“. Po upečení přiložíme na plech pečicí papír a vyklopíme roládu i s pečicím papírem na vál (jablka budou nahoře).

4. Odstraníme alobal a ještě mírně teplé srolujeme do rolády.

5. Po vychladnutí krájíme na zhruba 1,5 – 2 cm rolády, které můžeme podávat jen tak – jsou výborné, svěží, opravdu moc chutné.

6. Pro slavnostnější příležitost může být jablečná roláda přizdobena šlehačkou s malým kouskem ovoce, např. jahoda, malina, ostružina ap. Chutná a vypadá znamenitě!

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.1.2011 2:27| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist