Jablečná omáčka s vínem a skořicí

jablecna-omacka-s-vinem-a-skorici-1100x618.jpg

Suroviny

jablko

500 g

cukr

150 g

bílé víno

80 ml

solamyl

20 g

celá skořice

1 kousek

hřebíček

2 ks

citrónová šťáva

dle chuti

mletý bílý pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a rozkrájejte. Vložte je do trošky vody, zalijte šťávou z půlky citrónu, přidejte cukr, skořici a hřebíček a jablka rozvařte. Potom vyndejte koření a jablka propasírujte. V trošce studené vody rozmíchejte solamyl, přidejte ho k jablečné směsi a povařte 1 minutu. Omáčku odstavte, ochuťte bílým vínem, citrónovou šťávou a pepřem. Podávejte k pečené krůtě a dušené rýži.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.4.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist