Jablečná omáčka s vínem a skořicí

jablecna-omacka-s-vinem-a-skorici-1100x618.jpg

Suroviny

jablko

500 g

cukr

150 g

bílé víno

80 ml

solamyl

20 g

celá skořice

1 kousek

hřebíček

2 ks

citrónová šťáva

dle chuti

mletý bílý pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a rozkrájejte. Vložte je do trošky vody, zalijte šťávou z půlky citrónu, přidejte cukr, skořici a hřebíček a jablka rozvařte. Potom vyndejte koření a jablka propasírujte. V trošce studené vody rozmíchejte solamyl, přidejte ho k jablečné směsi a povařte 1 minutu. Omáčku odstavte, ochuťte bílým vínem, citrónovou šťávou a pepřem. Podávejte k pečené krůtě a dušené rýži.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.4.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist