Těsto: 250 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 160 g másla nebo rostlinného tuku, 2 žloutky, 1 lžíce kakaa, 40 g mandlí, 40 g lískových oříšků, mletá skořice, citronová kůra
Mandlový krém: 250 ml mléka, 1 pudinkový prášek s mandlovou příchutí, 150 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 lžička rumu
Na ozdobení: čokoládová poleva,oloupané mandle
Mouku prosejeme, přidáme moučkový a vanilkový cukr, změklý tuk, žloutky, kakao, nastrouhané mandle a oříšky, skořici a nastrouhanou citronovou kůru. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme odpočinout asi hodinu v chladu.
Z těsta vyválíme plát asi 3 mm silný a formičkou z něj vykrájíme kolečka, která přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a zvolna upečeme.
Vychladlá kolečka slepíme krémem, povrch přelijeme čokoládovou polevou a ozdobíme oloupanou mandlí.
Příprava mandlového krému: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, který za občasného míchání necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem, po částech přidáme pudink a rum.