Išelské dortíčky s mandlemi a oříšky

Suroviny

hladké mouky
250 g
moučkového cukru
200 g
vanilkového cukru
1 ks
másla nebo rostlinného tuku
210 g
žloutky
2 ks
kakaa
1 PL
mandlí
40 g
lískových oříšků
40 g
mletá skořice
citrónová kůra
mléka
250 ml
pudinkový prášek s mandlovou příchutí
1 ks
másla
150 g
rumu
1 ČL
čokoládová poleva, oloupané mandle

Postup přípravy:

Těsto: 250 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 160 g másla nebo rostlinného tuku, 2 žloutky, 1 lžíce kakaa, 40 g mandlí, 40 g lískových oříšků, mletá skořice, citronová kůra

Mandlový krém: 250 ml mléka, 1 pudinkový prášek s mandlovou příchutí, 150 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 lžička rumu

Na ozdobení: čokoládová poleva,oloupané mandle

Mouku prosejeme, přidáme moučkový a vanilkový cukr, změklý tuk, žloutky, kakao, nastrouhané mandle a oříšky, skořici a nastrouhanou citronovou kůru. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme odpočinout asi hodinu v chladu.

Z těsta vyválíme plát asi 3 mm silný a formičkou z něj vykrájíme kolečka, která přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a zvolna upečeme.

Vychladlá kolečka slepíme krémem, povrch přelijeme čokoládovou polevou a ozdobíme oloupanou mandlí.

Příprava mandlového krému:
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink, který za občasného míchání necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem, po částech přidáme pudink a rum.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist