Hustá polévka z brambor se zeleninou

Suroviny

vody

1 l

brambor

600 g

mražené zeleniny – mrkev, hrášek

400 g

uvařeného kuřecího masa

150 g

smetany

1 dcl

kuřecích bujónů

2 ks

cibule

1 ks

oleje

1 PL

nové koření

dle chuti

bobkový list

dle chuti

tymián

dle chuti

sůl, mletý pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Do vody dáme vařit na kostičky rozkrájené brambory. Přisypeme pár kuliček nového koření, kousek bobkového listu, špetku tymiánu, pepř a uvedeme do varu. Pak přidáme rozdrobený bujón. Když jsou brambory měkké, vyjmeme bobkový list a nové koření. Základ osolíme, opepříme a rozmixujeme. Znovu jej vrátíme na oheň, ale pouze jej prohříváme a vmícháme smetanu. V jiném hrnci uvaříme doměkka mrkev s hráškem. Na lžíci oleje zvolna dosklovata opečeme kroužky cibule. Kuřecí maso rozkrájíme na kostičky. Zeleninu vmícháme do polévkového základu. Dochutíme solí a pepřem. Každou porci polévky posypeme cibulkou a kousky masa.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.2.2017 9:15| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist