Hruškový koláč se skořicovým cukrem

Suroviny

hrušky
3-4 ks
celá vejce
3 ks
cukru moučka
100 g
soli
1 špetka
hladké mouky
150 g
prášek do pečiva
1 ks
mléka
1 dcl
oleje
4 PL
kakaa
1 ČL
skořicový cukr
1 ks
másla
8 dkg

Postup přípravy:

Těsto: 3-4 hrušky, 2 celá vejce, 100 g cukru moučka, špetka soli, 150 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, 1 dcl mléka, 4 lžíce oleje, lžička kakaa

Poleva: 1 skořicový cukr, 8 dkg másla, 1 celé vejce

Nepřezrálé hrušky omyjeme, oloupeme a zbavíme je jádřinců. Nakrájíme na silnější plátky. Takto připravené hrušky si zatím odložte stranou. Troubu si zapneme na 180 stupňů Celsia. Do mísy vložíme vejce, špetku soli, cukr a řádně vyšleháme do pěny. Do směsi pomalu zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme olej a mléko a vše ještě jednou řádně prošleháme do řídkého těsta. Vymažeme dortovou formu a na dolní část si vystřihneme kruh z pečícího papíru a dáme ho na dno. Můžeme péct také jako klasický koláč na hlubokém plechu, pak použijeme dvojitou dávku surovin. Do připravené dortové formy nalijeme polovinu těsta, uhladíme a pokryjeme plátky hrušek Do zbývající části těsta přimícháme lžíci kakaa a zalijeme hrušky. Koláč dáme na 30 minut do trouby. Mezitím si připravíme polevu. Rozpustíme máslo, do kterého zamícháme balíček skořicového cukru Do vychladlé směsi pak zamícháme jedno vejce. Po cca 30 minutách vyndáme koláč z trouby (můžeme zkusit špejlí, zda se už těsto nelepí), řádně propícháme vidličkou a přelijeme připravenou polevou. Koláč dáme zapéct do trouby na cca dalších 20 minut. Hotový koláč se dá jíst teplý i studený. Teplý dozdobíme kopečkem zmrzliny, studený pak šlehačkou.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.6.2013 12:32| autor: glady

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist