Hrachová polévka se slaninou

hrachova-polevka-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

suchý zelený hrách
300 g
cibule
1 ks
smetana na vaření
1 dl
máslo
3 PL
hladká mouka
1 PL
houska
2 ks
anglická slanina
4 plátky
sůl, mletý pepř
dle chuti
majoránka
dle chuti
voda na zalití
dle potřeby

Postup přípravy:

Přebraný hrách propláchneme studenou vodou. Zalijeme studenou vodou, aby byl potopený a necháme namočený 12 hodin. Druhý den vodu dolijeme, aby hrách zůstal stále potopený. Osolíme a uvedeme do varu. Na mírném ohni vaříme pod poklicí 1 a 1/2 hodiny. Oloupanou najemno nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci másla. Když zrůžoví, zaprášíme cibuli moukou a připravíme světlou jíšku. Z uvařeného hrachu odebereme tři čtvrtiny. Ty rozmixujeme. Hmotu vrátíme zpět do vody a přivedeme opět k varu. Všleháme jíšku a je-li polévka příliš hustá, naředíme ji horkou vodou. Vmícháme majoránku a společně vaříme na mírném ohni 8 minut. Pak do polévky vmícháme smetanu, ochutíme ji solí, pepřem a utřeným česnekem. Dále polévku nevaříme. Slaninu nakrájíme na proužky, které v teflonové pánvi nasucho opečeme. Vyjmeme je, v pánvi rozpustíme máslo a na něm za stálého otáčení osmažíme na drobné kostičky nakrájené housky. Polévku rozlijeme do talířů nebo misek, přidáme zbylý hrách, sypeme slaninou a krutony.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.5.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist