Grilovaná zelenina s česnekem a petrželkou

grilovana-zelenina-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

lilek
1 ks
paprika
4 ks
rajské jablíčko
4 ks
červená cibule
2 ks
mladá cuketa
1 ks
olivový olej
70 ml
citrónová šťáva
1 PL
sůl, čerstvě podrcený pepř
dle chuti
česnek
2 stroužky
jemně nasekaná zelená petrželka
1 PL
tymián
1 ČL

Postup přípravy:

Lilek nakrájejte na asi 1 cm silné plátky, posypte je solí a nechte 30 minut vypotit, pak plátky opláchněte a osušte. Papriky rozpulte a zbavte jaderníku, rozpulte i rajčata, cibuli a cuketu nakrájejte na silná kolečka. V misce smíchejte olej s citrónovou šťávou, solí, pepřem, petrželkou, tymiánem a utřeným česnekem. Olejovou směsí potřete zeleninu z obou stran a opečte ji na rozehřátém grilu. K zelenině si můžete opéct na půlky překrojenou bagetu potřenou bylinkovým máslem nebo ochuceným olejem. Podávejte s různými studenými omáčkami.

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.8.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist