Grilovaná zelenina s petrželkovou marinádou

grilovana-zelenina-s-petrzelkovou-marinadou-1100x618.jpg

Suroviny

lilek

1 ks

paprika

4 ks

rajské jablíčko

4 ks

červená cibule

2 ks

cuketa

1 ks

olivový olej

70 ml

citrónová šťáva

1 PL

česnek

2 stroužky

tymián

1 ČL

nasekaná zelená petrželka

1 PL

mořská sůl, čerstvě mletý pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Lilek nakrájejte na 1-2 cm silné plátky, posypte solí a nechte vypotit. Lilek osušte. Nakrájejte papriky a rajská jablíčka na půlky, červenou cibuli na silnější kolečka, cuketu na 2 cm silné plátky. V misce smíchejte olej s citrónovou šťávou, solí, pepřem, prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a tymiánem. Marinádou potřete zeleninu, grilujte ji z obou stran a během grilování potírejte marinádou. K zelenině si opečte na půlky překrojenou bagetu, kterou můžete potřít bylinkovým máslem nebo marinádou na zeleninu. Podávejte s různými studenými omáčkami.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.8.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist