Gratinovaný květák se sýrem

gratinovany-kvetak-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

květák
1 ks
máslo
40 g
mouka
2 PL
smetana
1/4 l
máslo
1 PL
strouhaný sýr
150 g
muškátový oříšek
1 ks
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Očištěný květák rozebereme na růžičky a asi 4 minuty povaříme v osolené vodě. Procedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat. Máslo rozpustíme, vmícháme mouku, přidáme smetanu a uvaříme bešamel. Osolíme, opepříme, nastrouháme muškátový oříšek a vmícháme 100 g sýra. Květák rozdělíme do 4 menších ohnivzdorných misek, přelijeme omáčkou, posypeme zbývajícím sýrem a pohážeme vločkami másla. Misky vložíme do předehřáté trouby zapéci.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.2  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.10.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist