Francouzská vánoční roláda pudinkem

Suroviny

polohrubá mouka

200 g

vejce

5 ks

krupicový cukr

180 g

kakao

20 g

tuk na vymazání plechu

mléko

5 dcl

cukr

80 g

máslo

50 g

čokoládový puding

2 balíčky

Postup přípravy:

Těsto: 200g polohrubé mouky, 5 vajec, 180 g krupicového cukru, 20 g kakaa, tuk na vymazání plechu

Krém: 5 dl mléka, 2 balíčky pudinkového prášku s čokoládovou příchutí, 80 g cukru, 50 g másla

1. Vejce a cukr utřeme do pěny a přimícháme prosátou mouku s kakaem.Rozetřeme na vymazaný plech a pečeme při 200°C 4-5 minut.

2. Upečený plát těsta položíme na vlhkou utěrku, potřeme částí krému, pomocí utěrky zarolujeme a necháme asi 1 hodinu vychladnout.

3. Pak potřeme povrch zbylým krémem a dozdobíme např.lístky z marcipánu a sněhovými pusinkami.

Krém:

1. Pudink uvaříme a po vychladnutí přidáme změklé máslo a umícháme hladký krém.

2. Můžeme konzumovat hned po ztuhnutí,ale uleželé 3 – 4 dny v ledničce je mnohoem lepší.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.11.2010 12:04| autor: Lucie Elen

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist