Finské řízky v těstíčku

finske-rizky-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

maso na řízky (vepřové, krůtí nebo kuřecí)
1 kg
sůl
dle chuti
olej na smažení
dle potřeby
vejce
3 ks
olej
1 PL
solamyl
3 PL
kečup
1 PL
hořčice
1 PL
worcesterová omáčka
1 PL
pepř
1/2 ČL
česnek
2 stroužky
kari
1 špetka
majoránka
1 špetka

Postup přípravy:

Těstíčko: 3 vejce, 1 lžíce oleje, 3 lžíce solamylu, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce worcesterské omáčky, 1/2 lžičky pepře, 2 prolisované stroužky česneku, špetka kari a majoránky

Maso nakrájejte na plátky, naklepejte a osolte. Ze všech přísad umíchejte těstíčko a naložte do něj řízky. Nechte alespoň den marinovat. Potom maso usmažte na rozehřátém oleji z obou stran doměkka. Podávejte s hranolky, kroketami či rýží a bohatou zeleninovou oblohou.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.1.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist