Excelentní perník s višněmi a povidly

Suroviny

polohrubé mouky
2 hrnky
cukru
3/4 hrnku
medu
2 PL
kakaového prášku
3 PL
mléka
1 hrnek
vejce
1 ks
sáček kypřícího prášku do perníku
1 ks
perníkového koření ze sáčku
2 ČL
oleje
110 ml
švestková povidla (tuhá v kelímku)
kandované višně

Postup přípravy:

Smícháme v míse mouku, koření, kypřící prášek, kakao a cukr. Poté v mléce rozmícháme vajíčko, olej a med a pomalu vlijeme do moučné směsi. Rozmícháme a nalijeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný pekáč a pak do něj zapícháme nakrájené kousky povidel, je třeba, aby povidla byla tuhá jako želatina a neroztékala se. Stejně poklademe i višněmi a ihned vkládáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 30-35 minut.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Renata Petříčková

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist