Dušené kuře

Suroviny

kuře nebo prsa či stehna
1 ks
sladká paprika
4 PL
hladká mouka ( na zahuštění )
2 PL
sladká smetana
3 dcl
cibule
1 ks
voda
350 ml
mléko
4 dcl
bujón
1/2 ks
olej
dle chuti
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Kuře na paprice je další z klasik české kuchyně. Jedná se o velmi vydatné jídlo, které se bude hodit zejména v zimních měsících. V hrnci nebo papiňáku zpěníme cibuli s paprikou a zalijeme vodou.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Do toho dáme osolené maso a vaříme nebo dusíme doměkka. Potom kuře vyndáme a do šťávy, která zůstala, přidáme smetanu, mléko a bujón. Omáčku poté zahustíme jíškou z mouky a vody. Dvě tři minutky povaříme, podle chuti osolíme a podáváme s houskovým knedlíkem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.9.2012 11:06| autor: Beruska2412

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist