Dušené kuře

Suroviny

kuře nebo prsa či stehna
1 ks
sladká paprika
4 PL
hladká mouka ( na zahuštění )
2 PL
sladká smetana
3 dcl
cibule
1 ks
voda
350 ml
mléko
4 dcl
bujón
1/2 ks
olej
dle chuti
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Kuře na paprice je další z klasik české kuchyně. Jedná se o velmi vydatné jídlo, které se bude hodit zejména v zimních měsících. V hrnci nebo papiňáku zpěníme cibuli s paprikou a zalijeme vodou.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Do toho dáme osolené maso a vaříme nebo dusíme doměkka. Potom kuře vyndáme a do šťávy, která zůstala, přidáme smetanu, mléko a bujón. Omáčku poté zahustíme jíškou z mouky a vody. Dvě tři minutky povaříme, podle chuti osolíme a podáváme s houskovým knedlíkem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.9.2012 11:06| autor: Beruska2412

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist