Domácí chléb s čerstvým špenátem

Suroviny

pšeničná hladká mouka
500 g
čerstvý špenátový list
150 g
máslo
20 g
sušené droždí
2 ČL
sůl
2 ČL
voda
350 ml

Postup přípravy:

Nejprve zpracujeme špenát; listy špenátu uvaříme ve vodě, jakmile začne voda vřít, špenát slijeme, propláchneme ledovou vodou a necháme důkladně okapat, pak špenát vložíme do mixéru a rozmixujeme. Do mísy nasypeme droždí, necháme ho rozpustit ve 100 ml vlažné vody, přidáme mouku, sůl, okapaný špenát a povolené máslo, vše důkladně promícháme, vypracujeme pevné těsto. Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní pracovní plochu a minimálně pět minut hněteme, pak těsto vrátíme do mísy a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě, mělo by zhruba zdvojnásobit svůj objem. Z těsta vytvarujeme kulatý bochník, který necháme dalších 45 minut kynout přikrytý čistou hadrovou utěrkou. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení v troubě vyhřáté na 200 °C tak 45 minut dozlatova.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.12.2014 7:58| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist