Domácí chléb s čerstvým špenátem

Suroviny

pšeničná hladká mouka

500 g

čerstvý špenátový list

150 g

máslo

20 g

sušené droždí

2 ČL

sůl

2 ČL

voda

350 ml

Postup přípravy:

Nejprve zpracujeme špenát; listy špenátu uvaříme ve vodě, jakmile začne voda vřít, špenát slijeme, propláchneme ledovou vodou a necháme důkladně okapat, pak špenát vložíme do mixéru a rozmixujeme. Do mísy nasypeme droždí, necháme ho rozpustit ve 100 ml vlažné vody, přidáme mouku, sůl, okapaný špenát a povolené máslo, vše důkladně promícháme, vypracujeme pevné těsto. Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní pracovní plochu a minimálně pět minut hněteme, pak těsto vrátíme do mísy a necháme 1 hodinu kynout na teplém místě, mělo by zhruba zdvojnásobit svůj objem. Z těsta vytvarujeme kulatý bochník, který necháme dalších 45 minut kynout přikrytý čistou hadrovou utěrkou. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení v troubě vyhřáté na 200 °C tak 45 minut dozlatova.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.12.2014 7:58| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist