Výborný domací chléb se škvarkami

Suroviny

hladká mouka

3 hrnky

sušené droždí

2 ČL

sůl

2 ČL

drcený kmín

2 ČL

škvarky

dle libosti

voda

1,5 hrnku

česnek

dle libosti

Postup přípravy:

Nasypeme sypké ingredience do mísy a nasucho zamícháme. Do zamíchané směsi nalijeme 1,5 hrnku vody (přiměřeně, přiměřeně, raději hustší, líp se s ním pak dál pracuje). Vznikne nevzhledné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme kynout 8-12 hodin. Těsto vyndáme na pomoučený vál a gumovou stěrkou nebo pomoučenýma rukama roztaháme na placku cca 2-4 cm tlustou – necháme cca 15 minut odpočívat. Těsto přeložíme na třetiny „zvrchu a zespodu“ a na třetiny „zleva a zprava“. Poté necháme dalších 30 minut odpočívat (nemusíme) a zapneme si troubu na 230°C a tu půlhodinu v ní necháme nahřát pekáč s pokličkou. Přendáme do horkého pekáčku. Můžeme zase nahoru něčím posypat. Pečeme 30 minut při 230°C. Pak sundáme pokličku a pečeme ještě dalších 15 minut.

Chleba kyne 8-12 hodin, takže příprava je ideální ráno před odchodem do práce nebo naopak v pátek večer před sobotním ranním pečením. Na celé pečení budete potřebovat: mísu, gumovou stěrku, hrnek 250 ml, vál, skleněný pekáč s poklopem nebo hrnec s pokličkou vhodný do trouby (prostě cokoliv zavíratelné objemu cca 2 l). Já peču rovnou dva zároveň, protože sami poznáte, že jeden nikdy nestačí ani zchladnout.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 15x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.11.2017 2:00| autor: pajusenka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist