Výborný domací chléb se škvarkami

Suroviny

hladká mouka
3 hrnky
sušené droždí
2 ČL
sůl
2 ČL
drcený kmín
2 ČL
škvarky
dle libosti
voda
1,5 hrnku
česnek
dle libosti

Postup přípravy:

Nasypeme sypké ingredience do mísy a nasucho zamícháme. Do zamíchané směsi nalijeme 1,5 hrnku vody (přiměřeně, přiměřeně, raději hustší, líp se s ním pak dál pracuje). Vznikne nevzhledné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme kynout 8-12 hodin. Těsto vyndáme na pomoučený vál a gumovou stěrkou nebo pomoučenýma rukama roztaháme na placku cca 2-4 cm tlustou – necháme cca 15 minut odpočívat. Těsto přeložíme na třetiny „zvrchu a zespodu“ a na třetiny „zleva a zprava“. Poté necháme dalších 30 minut odpočívat (nemusíme) a zapneme si troubu na 230°C a tu půlhodinu v ní necháme nahřát pekáč s pokličkou. Přendáme do horkého pekáčku. Můžeme zase nahoru něčím posypat. Pečeme 30 minut při 230°C. Pak sundáme pokličku a pečeme ještě dalších 15 minut.

Chleba kyne 8-12 hodin, takže příprava je ideální ráno před odchodem do práce nebo naopak v pátek večer před sobotním ranním pečením. Na celé pečení budete potřebovat: mísu, gumovou stěrku, hrnek 250 ml, vál, skleněný pekáč s poklopem nebo hrnec s pokličkou vhodný do trouby (prostě cokoliv zavíratelné objemu cca 2 l). Já peču rovnou dva zároveň, protože sami poznáte, že jeden nikdy nestačí ani zchladnout.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 18x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.11.2017 2:00| autor: pajusenka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist