Datle s marcipánem a čokoládou

Suroviny

velkých datlí
250 g
bílé marcipánové hmoty
50 g
hořké čokolády
80 g
ztuženého tuku nebo hotové čokoládové polevy
20 g
jablka nebo pomeranče
1 ks
barevné perličky
dle libosti
čokoládový máček
dle libosti
mleté ořechy
dle libosti
kokos
dle libosti
špejle

Postup přípravy:

Poleva: 80 g hořké čokolády, 20 g ztuženého tuku nebo hotové čokoládové polevy

Zdobení: barevné perličky, čokoládový máček, mleté ořechy, kokos atd., 1 jablko nebo pomeranč, špejle

Datle vypeckujte. Z marcipánové hmoty utvořte válečky, vložte je místo pecek do datlí. Rozehřejte ve vodní lázni za stálého míchání nalámanou čokoládu a ztužený tuk, až se zcela rozpustí. Vyndejte z lázně, míchejte a nechte trošku zchladnout. Datle napichujte na špejle, namočte v čokoládě, obalte perličkami, kokosem, čokoládovým máčkem. Špejle zapíchněte do jablka nebo pomeranče a nechte ztuhnout.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.12.2016 12:29| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist