Datle s marcipánem a čokoládou

Suroviny

velkých datlí
250 g
bílé marcipánové hmoty
50 g
hořké čokolády
80 g
ztuženého tuku nebo hotové čokoládové polevy
20 g
jablka nebo pomeranče
1 ks
barevné perličky
dle libosti
čokoládový máček
dle libosti
mleté ořechy
dle libosti
kokos
dle libosti
špejle

Postup přípravy:

Poleva: 80 g hořké čokolády, 20 g ztuženého tuku nebo hotové čokoládové polevy

Zdobení: barevné perličky, čokoládový máček, mleté ořechy, kokos atd., 1 jablko nebo pomeranč, špejle

Datle vypeckujte. Z marcipánové hmoty utvořte válečky, vložte je místo pecek do datlí. Rozehřejte ve vodní lázni za stálého míchání nalámanou čokoládu a ztužený tuk, až se zcela rozpustí. Vyndejte z lázně, míchejte a nechte trošku zchladnout. Datle napichujte na špejle, namočte v čokoládě, obalte perličkami, kokosem, čokoládovým máčkem. Špejle zapíchněte do jablka nebo pomeranče a nechte ztuhnout.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.12.2016 12:29| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist