Croissant

Suroviny

hladké mouky
1 kg
rostlinného másla, mírně změklého
250 g
vejce
2 ks
soli
1 špetka
mléka
100 ml
droždí
50 g
cukru
1 ČL
nuttela na náplň

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Rozmícháním droždí ve vlažném mléku a cukru připravíme kvásek. Necháme ho na teplém místě vzejít.

Z ostatních surovin a kvásku vymícháme a vypracujeme hladké elastické těsto, ze kterého vytvoříme 5 bochánků a necháme je 1/2 hodiny kynout na teplém místě. Pak každý bochánek krátce hněteme asi 2 minuty a rozválíme na velikost talíře. Placku rozdělíme řezy na 6 stejných trojúhelníkových dílů.
Každý trojúhelník naplníme lžičkou nuttely, stočíme od širšího okraje ke špičce, kterou jsme navlhčili vodou a povrch potřeme žloutkem.

Naskládáme na plech, vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme chvíli vykynout na teplém místě.

Pečeme v dobře předehřáté troubě na 220°C asi 20 minut dozlatova.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.3.2011 6:01| autor: KatkaxP

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist