Čorba s masovými knedlíčky

corba-s-masovymi-knedlicky-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

zelenina podle sezony (mrkev, celer, kedlubny, cukrový hrášek, fazolky)
300 g
zeleninový bujón
1 kostka
česnek
3 stroužky
oloupané rajče (čerstvé nebo z konzervy)
400 g
citrónová šťáva z 1/2 ks citrónu
1/2 ks
mleté maso
300 g
šalotka
1 ks
vejce
1 ks
uvařená rýže
80 g
škrobová moučka
1 ČL
jemně nasekaná zelená petrželka
1 PL
muškátový květ
1 špetka
sůl, pepř
dle chuti
zakysaná smetana
200 g
voda
750 ml

Postup přípravy:

Zeleninu očistěte a drobně nakrájejte. Dejte ji do hrnce, přidejte na plátky nakrájený česnek, na kostky nakrájená oloupaná rajčata i se šťávou, zalijte šťávou z citronu, vodou, přidejte kostku zeleninového bujonu, osolte, opepřete a zvolna povařte cca 10 minut. Do misky dejte mleté maso, nasekanou cibuli, vejce a dobře promíchejte. Přidejte rýži, škrobovou moučku, osolte, opepřete, přidejte petrželku a muškátový květ. Mokrýma rukama tvořte kuličky, vkládejte je do vroucí polévky a cca 10 minut je povařte. Pak přidejte zakysanou smetanu, hrstičku jemně nasekané petrželky, promíchejte a jen krátce prohřejte.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.4.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist