Clafoutis s hrozny a mandlemi

clafoutis-s-hrozny-1100x618.jpg

Suroviny

hroznové víno nejlépe bez peciček

300 g

mandlové lupínky

4 PL

vanilkový cukr

1 balíček

máslo

100 g

moučkový cukr

100 g

vejce

2 ks

smetana

80 ml

hladká mouka

50 g

prášek do pečiva

1/2 ČL

máslo na formičky

dle potřeby

Postup přípravy:

Hroznové víno vyperte a nechte dobře odkapat. Čtyři zapékací misky o objemu 250 ml vytřete máslem, vysypte mandlovými lupínky, vanilkovým cukrem a rozdělte do nich hroznové víno. Utřete do husté pěny máslo, moučkový cukr a žloutky, vmíchejte do ní mleté mandle, smetanu a hladkou mouku rozmíchanou s práškem do pečiva. Nakonec do těsta vmíchejte sníh ušlehaný z bílků. Těsto rozdělte do misek (maximálně do dvou třetin, nabude), posypte mandlovými lupínky, vložte do předehřáté trouby a zvolna pečte cca 30 – 40 minut.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.4.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist