Chřestový salát s parmezánem

Suroviny

cukru

2 ČL

citrónové šťávy

2 ČL

chřestu

500 g

salátu frizzé

50 g

červené čekanky

40 g

bazalky

2 PL

pršutu

40 g

citrónu

1/2 ks

oleje

4 PL

vody

4 PL

soli

2 špetky

pepře

1 špetka

parmezánu

30 g

Postup přípravy:

Dejte do vroucí vody sůl, lžičku cukru, 2 lžíce citrónové šťávy a 500 g očištěného a na kousky nakrájeného chřestu (bílý nebo zelený), povařte ho doměkka cca 5 – 7 minut, sceďte ho a vychlaďte ledovou vodou. Odkapaný chřest nasypte do misky, přidejte 50 g vypraného salátu frizzé, 40 g natrhaných listů červené čekanky, 2 lžíce nasekané bazalky, 40 g drobně nakrájeného pršutu. V hrnku rozmíchejte šťávu z 1/2 citrónu se lžičkou cukru, špetkou soli, pepřem, 4 lžícemi oleje a 4 lžícemi vody. Nalijte přes salát a lehce promíchejte. Salát posypte 30 g hoblinek parmezánu.

Hodnocení

1.3  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.11.2016 11:26

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist