Chřestový salát s parmezánem

Suroviny

cukru

2 ČL

citrónové šťávy

2 ČL

chřestu

500 g

salátu frizzé

50 g

červené čekanky

40 g

bazalky

2 PL

pršutu

40 g

citrónu

1/2 ks

oleje

4 PL

vody

4 PL

soli

2 špetky

pepře

1 špetka

parmezánu

30 g

Postup přípravy:

Dejte do vroucí vody sůl, lžičku cukru, 2 lžíce citrónové šťávy a 500 g očištěného a na kousky nakrájeného chřestu (bílý nebo zelený), povařte ho doměkka cca 5 – 7 minut, sceďte ho a vychlaďte ledovou vodou. Odkapaný chřest nasypte do misky, přidejte 50 g vypraného salátu frizzé, 40 g natrhaných listů červené čekanky, 2 lžíce nasekané bazalky, 40 g drobně nakrájeného pršutu. V hrnku rozmíchejte šťávu z 1/2 citrónu se lžičkou cukru, špetkou soli, pepřem, 4 lžícemi oleje a 4 lžícemi vody. Nalijte přes salát a lehce promíchejte. Salát posypte 30 g hoblinek parmezánu.

Hodnocení

1.3  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.11.2016 11:26

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist