Čerstvá tomatová polévka s jogurtem

Suroviny

žlutého hrachu

3 hrstí

rajčat

1 kg

větší cibule

1 ks

kuřecího vývaru

0,5 l

badyánu

2 ks

bílého Selského jogurtu Hollandia

250 g

česnek

dle chuti

olivový olej

dle potřeby

sůl

dle chuti

Postup přípravy:

Oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme na trošce olivového oleje a po chvilce přidáme česnek pokrájený na tenká kolečka. Když cibulka zesklovatí, přidáme oloupaná rajčata pokrájená na malé kousky. Do směsi přidáme vývar, badyán, sůl a vaříme zhruba 30 minut. Nakonec přidáme předem uvařený hrách a vše provaříme ještě pár minut. Při servírování zjemníme každou porci lžící jogurtu Hollandia. Hotovou polévku můžeme ještě lehce rozmixovat ponorným mixérem.

Tip: rajčata nejlépe oloupeme tak, že horní část rajčat nařízneme do kříže a zalijeme vroucí vodou. Po chvilce můžeme rajčata scedit a lehce oloupat.

Hodnocení

2  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.11.2016 3:17

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist