Brambory s lehkou bylinkovou omáčkou

Suroviny

brambory
dle počtu strávníků
mléko
500 ml
smetanový tavený sýr
200 g
pikantní hořčice
1 PL
hladká mouka
1 PL
máslo
1 PL
nasekaná petrželka a bazalka
1 vrchovatá lžíce
vejce
dle počtu strávníků
sůl, pepř

Postup přípravy:

Vejce uvařte na tvrdo. Brambory uvařte ve slupce a uchovejte na teplém místě. V hrnci ohřejte mléko a rozpusťte v něm tavené sýry, přiveďte k varu a zahustěte moukou rozšlehanou v trošce mléka. Za stálého míchání 5 minut povařte. Přidejte nasekané bylinky, dochuťte solí, pepřem a zjemněte máslem. Brambory oloupejte, rozdělte na porce, ke každé přidejte jedno uvařené a oloupané vejce a zalijte omáčkou.

Tip: k tomuto pokrmu se výborně hodí čerstvý hlávkový salát.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.12.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist