Brambory s lehkou bylinkovou omáčkou

Suroviny

brambory

dle počtu strávníků

mléko

500 ml

smetanový tavený sýr

200 g

pikantní hořčice

1 PL

hladká mouka

1 PL

máslo

1 PL

nasekaná petrželka a bazalka

1 vrchovatá lžíce

vejce

dle počtu strávníků

sůl, pepř

Postup přípravy:

Vejce uvařte na tvrdo. Brambory uvařte ve slupce a uchovejte na teplém místě. V hrnci ohřejte mléko a rozpusťte v něm tavené sýry, přiveďte k varu a zahustěte moukou rozšlehanou v trošce mléka. Za stálého míchání 5 minut povařte. Přidejte nasekané bylinky, dochuťte solí, pepřem a zjemněte máslem. Brambory oloupejte, rozdělte na porce, ke každé přidejte jedno uvařené a oloupané vejce a zalijte omáčkou.

Tip: k tomuto pokrmu se výborně hodí čerstvý hlávkový salát.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.12.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist