Bramborové halušky

Suroviny

brambory
2 ks
polohrubá mouka
hrnek
žloutek
1 ks
sůl
1 ČL
mléko
1/2 hrnek

Postup přípravy:

Uděláme si nejprve těsto na halušky: dvě velké brambory nastrouháme najemno na struhadle, přidáme dva hrníčky polohrubé mouky, sůl, žloutek, mléko a zpracujeme na řídké těsto. Kdyby bylo těsto hustší, přidáme ještě mléko. Z takto připraveného těsta děláme halušky přes haluškový cedník přímo do vroucí osolené vody. Vaříme asi 10 minut za občasného míchání. Po uvaření scedíme a necháme odkapat.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.2.2016 9:12| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist