Bramborová pizza s náplní

Suroviny

hladké mouky
400 g
brambor
250 g
droždí
25 g
cukru
1 ČL
mléka
6 PL
vajec
1 ks
sůl
dle chuti
cibule
1 ks
salámu nebo anglické slaniny
200 g
sýra
4 PL
rajčata, papriky (lečo)
dle libosti
olej nebo sádlo
dle potřeby
kečup
dle chuti
oregáno
dle chuti
tuk na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy

Postup přípravy:

Těsto: 400 g hladké mouky, 250 g brambor uvařených ve slupce, 25 g droždí, 1 lžička cukru, 6 lžic mléka, 1 vejce, sůl

Náplň: 1 velká cibule, 200 g měkkého salámu nebo anglické slaniny, olej nebo sádlo, rajčata a papriky (nebo lečo), asi 4 lžíce nastrouhaného sýra (nemusí být), kečup, oregano

Z mléka, cukru a droždí připravte kvásek. Brambory oloupejte a najemno nastrouhejte. Přidejte sůl, prosetou mouku, vykynutý kvásek a vejce a vypracujte hladké těsto. Zakryjte ho čistou utěrkou a nechte asi 40 minut kynout. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Zpěňte ji na oleji nebo sádle, přidejte na kostičky pokrájenou uzeninu a opečte. Nechte vychladnout. Plech s vyšším okrajem vymažte a vysypte strouhankou. Rozetřete na něj těsto a nechte asi 20 minut kynout. Potom ho potřete kečupem, poklaďte kolečky rajčat a paprik (nebo okapaným lečem), na ně rozprostřete uzeninovou směs a posypte oreganem. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pizzu pečte asi 45 minut. Před koncem pečení povrch posypte nastrouhaným sýrem. Podávejte teplé nebo studené.

 

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.8.2016 5:10

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist