Bramborová kaše se smetanou

Suroviny

brambory
1 kg
smetana na vaření 12%
1 ks
mléko (kelímek od smetany)
1 ks
máslo
2 PL
sůl
3 ČL
osolená voda
rozpuštěné máslo

Postup přípravy:

Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme, přidáme máslo a šťouchadlem na brambory rozšťoucháme. Postupně přidáváme horkou smetanu smíchanou s mlékem a ručním šlehačem na nejnižší otáčky důkladně vymícháváme, hrnec s bramborami máme přitom stále na mírném plameni (množství mléka a smetany není směrodatné, záleží, zda máte rádi kaši řidší nebo hustější). Ochutnáme, případně dosolíme a kaši můžeme podávat, nejlépe mírně přelitou rozpuštěným máslem.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.4.2015 8:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist