Bramboráčky s vločkami pomazánkovým máslem

Suroviny

syrové brambory
ovesné vločky
vejce
podle chuti česnek
majoránka
sůl, pepř
olej na smažení
pomazánkové máslo, pažitka, ledový salát

Postup přípravy:

Do mísy dáme ovesné vločky, nejlépe určené na kaši – jsou jemnější, a zalijeme je přiměřeně vodou, aby změkly, (ovšem pouze tak, aby z nich nebyla ta kaše :-)). Poté nastrouháme brambory jako na bramborák. Doporučený poměr je 2/3 vloček a 1/3 brambor, ale lze ho podle chuti měnit. Přidáme vejce, okořeníme majoránkou a můžeme i pepřem a česnekem. Ovšem i varianta bez česneku je dobrá. Pokud je těsto příliš řídké, zahustíme troškou hladké mouky.

Na rozpálený tuk (nebo na kvalitní pábev bez tuku) pak tvarujeme placičky, které po obou stranách opékáme dorůžova.

Podáváme namazané tenkou vrstvou pomazánkového másla, posypané pažitkou a přikusujeme ledový salát.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Renata Petříčková

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist