Bleskové rakvičky se šlehačkou

Suroviny

žloutek
9 ks
vejce
1 ks
cukr moučka
14 dkg
cukr písek
14 dkg
vanilkový cukr
1 ks
ztužený tuk
šlehačka
1/4 ks

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Ztužený tuk rozpustit a mašlovačkou pečlivě vymazat formičky. V míse, lepší v robotu nebo ručním šlehačem utřeme cukr se žloutky, vejcem a vanil.cukrem. Třeme je,až je hmota téměř bílá, potom naplníme formičky do poloviny. Naskládáme na plech a v předehřáté troubě zvolna pečeme jen tak na 100-120st.C. Nakonec je dosušíme.Upečené, téměř vychladlé rakvičky vyklopíme. Navrchu lehce prsty promáčkneme nebo nahoru navršíme ušlehanou smetanu, do které jsme vmíchali ztužovač do šlehačky.
Dobrou chuť.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.7.2011 6:30| autor: majca

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist