Bílková roláda s nutelou a oříšky

Suroviny

bílků

6 ks

soli

1 špetka

lískových oříšků

100 g

polohrubé mouky (s mírným kopečkem)

5 PL

prášku do pečiva

1 ČL

cukru krupice

1/2 hrnku

vanilmixu

50 g

vody

150 ml

másla

125 g

nutelly

2 PL

Postup přípravy:

Těsto: 6 bílků, špetka soli, 100 g lískových oříšků, 5 lžic polohrubé mouky (s mírným kopečkem), 1 lžička prášku do pečiva, půl hrnku cukru krupice

Krém: 50 g vanilmixu, 150 ml vody, 125 g másla, 2 lžíce nutelly

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Oříšky najemno postrouháme, smícháme s moukou a práškem do pečiva. Bílky začneme šlehat se špetkou soli, postupně přisypáváme a zašleháváme cukr. Musí vznikout hodně tuhý lesklý sníh. Do sněhu zlehka vařečkou zamícháme oříšky s moukou. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Jakmile začne povrch lehce růžovět, vytáhneme z trouby (cca 8 minut). Upečený plát překlopíme na pocukrovanou utěrku, sloupneme papír a s utěrkou svineme roládu. Vanilmix rozšleháme s vlažnou vodou a necháme 10 minut ztuhnout. Pak k němu přidáme na kousky pokrájené změklé máslo, nutellu a všechno společně vyšleháme na hladký jemný krém. Vychladlou roládu rozmotáme, potřeme krémem a s pomocí utěrky znovu srolujeme. Povrch můžeme potřít zbývajícím krémem. Dáme ztuhnout do ledničky.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.3.2011 9:38| autor: Tainka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist