Bílková roláda s nutelou a oříšky

Suroviny

bílků
6 ks
soli
1 špetka
lískových oříšků
100 g
polohrubé mouky (s mírným kopečkem)
5 PL
prášku do pečiva
1 ČL
cukru krupice
1/2 hrnku
vanilmixu
50 g
vody
150 ml
másla
125 g
nutelly
2 PL

Postup přípravy:

Těsto: 6 bílků, špetka soli, 100 g lískových oříšků, 5 lžic polohrubé mouky (s mírným kopečkem), 1 lžička prášku do pečiva, půl hrnku cukru krupice

Krém: 50 g vanilmixu, 150 ml vody, 125 g másla, 2 lžíce nutelly

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Oříšky najemno postrouháme, smícháme s moukou a práškem do pečiva. Bílky začneme šlehat se špetkou soli, postupně přisypáváme a zašleháváme cukr. Musí vznikout hodně tuhý lesklý sníh. Do sněhu zlehka vařečkou zamícháme oříšky s moukou. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Jakmile začne povrch lehce růžovět, vytáhneme z trouby (cca 8 minut). Upečený plát překlopíme na pocukrovanou utěrku, sloupneme papír a s utěrkou svineme roládu. Vanilmix rozšleháme s vlažnou vodou a necháme 10 minut ztuhnout. Pak k němu přidáme na kousky pokrájené změklé máslo, nutellu a všechno společně vyšleháme na hladký jemný krém. Vychladlou roládu rozmotáme, potřeme krémem a s pomocí utěrky znovu srolujeme. Povrch můžeme potřít zbývajícím krémem. Dáme ztuhnout do ledničky.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.3.2011 9:38| autor: Tainka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist