Biftek s houbami a smetanou

Suroviny

svíčková ze středu

1 kg

nakrájené houby

dle libosti

koňak

2 PL

smetana

dle potřeby

máslo na smažení

dle potřeby

olej na smažení

dle potřeby

sůl

dle chuti

Postup přípravy:

Ze svíčkové odstraníme blánu a nakrájíme na 4 stejné kousky 4-5 cm silné. Na pánvi zahřejeme na vysokou teplotu olej a máslo, vložíme plátky masa a po jedné minutě obrátíme. Snížíme teplotu a smažíme déle a vždy po jedné minutě obrátíme. Celkově maso smažíme 3-4 minuty z každé strany – biftek bude medium. Kdo má rád maso propečené, přidá ještě 1 minutu z každé strany. Maso vyjmeme z pánve, osolíme z obou stran, zabalíme do alufolie a dáme stranou. Do pánve s výpekem přidáme houby, nalijeme koňak, zapálíme, po chvíli přelijeme smetanou, promícháme a krátce povaříme. Maso vrátíme do pánve se smetanovou omáčkou, krátce prohřejeme a upravíme na talíře.

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist