Bábovka s třešněmi a polevou

babovka-s-tresnemi-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

třešně
120 g
hladká mouka
200 g
polohrubá mouka
175 g
solamyl
75 g
prášek do pečiva
1 balíček
kokosová moučka
120 g
mléko
1/8 l
pískový cukr
270 g
vanilkový cukr
1 balíček
máslo nebo tuk
250 g
vejce
4 ks
kandované třešně na ozdobu
dle chuti
moučkový cukr
125 g
rum
1-2 PL
růžové potravinářské barvivo
1 špetka

Postup přípravy:

Poleva: 125 g moučkového cukru, 1-2 lžíce rumu, špetka růžového potravinářského barviva

Třešně omyjeme a osušíme. Mouku, solamyl, prášek do pečiva a kokosovou moučku promícháme. Cukr utřeme s máslem a žloutky do pěny, přimícháme sypkou směs, mléko a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Silikonovou formu plníme po částech těstem s postupným přidáváním třešní. Těsto trochu odhrneme od středu a v předehřáté troubě upečeme. Vychladlou bábovku lehce vyklopíme a polijeme dohladka umíchanou polevou z cukru a rumu, ve kterém rozpustíme potravinářské barvivo do žádaného barevného tónu. Nakonec bábovku ozdobíme kandovanými třešněmi. Pro dospělé do bábovky místo třešní můžeme použít také višně naložené v rumu.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.5.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist