Americké brambory s masem a sýrem

Suroviny

prsní řízky
4 ks
uzený bůček
20 dkg
tvrdý sýr
15 dkg
žloutky
3 ks
nadrobno nakrájená zelená petrželka
1 ČL
mletý pepř
sůl
máslo
grilovací koření
brambory
1 kg
oregáno
provensálské koření

Postup přípravy:

Řízky naklepeme, z obou stran osolíme a popepříme. Orestujeme po obou stranách na másle.

Mezi tím si umyjeme brambory a ve slupce nakrájíme na kolečka. Dále brambory pokládáme na plech s pečícím papírem, pomažeme vyšlehaným žloutkem a posypeme polovinu oregánem a druhou polovinu Provensálským nebo jiným kořením. Dále plátky masa ukládáme na másle vymazaný pekáč a posypeme grilovacím kořením.

Bůček/šunku nakrájíme na nudličky a promícháme s petrželkou, nastrouhaným sýrem a našlehanými žloutky. Směs klademe na maso. Maso i brambory dáme na 15-20 minut zapéct do trouby vyhřáté na 180°.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.8.2011 12:54| autor: Kajus

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist