Kachní prsa s hlívou a celerem

Suroviny

kachních prsou
600 g
cibule
1 ks
čerstvé hlívy ústřičné
200 g
jablka
1 ks
pikantního džemu
1 PL
červeného vína
4 PL
celeru
200 g
sůl
dle chuti
sušený rozmarýn
dle chuti
olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Kachní prsa i s kůží nakrájejte na plátky, osolte je, vetřete do nich trochu sušeného rozmarýnu a olej a nechte je do druhého dne v chladu rozležet. Na olejem potřené pánvi maso opečte, vyndejte a uchovejte v teple. V pánvi ve výpeku osmažte na kolečka nakrájenou cibuli, nakrájenou hlívu, potom vraťte maso, mírně podlijte horkou vodou a zvolna poduste asi 15 minut. Přidejte nastrouhané jablko, džem, červené víno a jen krátce poduste. Mezitím oloupejte a nakrájejte na jemné nudličky celer. Opečte ho zvlášť na pánvi na oleji dozlatova a osolte. Na talíř rozdělte maso a celer a podávejte s těstovinami, jemným knedlíkem či noky.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.11.2016 3:43| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist