Zeleninové špízy na bylinkách

spizy-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

kukuřičný klas
2 ks
cuketa
2 ks
barevná masitá paprika
2 ks
tenkostěnná pálivá paprika
2 ks
cibule
4 ks
cherry rajčátka
dle libosti
olivový olej
100 ml
čerstvě drcený pepř
1 ČL
jemně nasekané tymiánové lístky
1 ČL
jemně nasekaná petrželka
1 PL
česnek
2 stroužky
citrónová šťáva
1 PL
sůl
dle chuti
bageta
dle potřeby

Postup přípravy:

Na potření: 100 ml olivového oleje, sůl, 1 lžička čerstvě drceného pepře, 1 lžička jemně nasekaných tymiánových lístků, 1 lžíce jemně nasekané petrželky, 2 stroužky česneku, 1 lžíce citrónové šťávy, bageta

V misce smíchejte olej s citrónovou šťávou, solí, pepřem, prolisovaným česnekem, tymiánem a petrželkou. Zeleninu omyjte, osušte a nakrájejte na kousky. Cibule oloupejte, nakrájejte na čtvrtky a rozeberte na lupeny. Vše střídavě napíchejte na špízy, potřete připraveným olejem a zvolna ze všech stran upečte na grilu. Bagetu rozkrojte, nakrájejte na kusy, potřete olejem a také opečte na grilu.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.6.2022 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist