Zapečená krkovička s bramborami

Suroviny

vepřová krkovice

4 plátky

šabatecká slanina

100 g

cibule

2 ks

smetana

1 ks

brambory

8 ks

sádlo

1 PL

sůl

pepř

kmín

Postup přípravy:

Nenaklepané maso opepříme, osolíme a na rozpáleném sádle necháme z obou stran zatáhnout. Oloupané brambory nakrájíme na půl cm kolečka a papírovou usuškou vysušíme. Oloupanou cibuli pokrájíme na céčka. Na orestované maso naskládáme cibuli (půlku cibule na porci), plátky slaniny a brambory (na porci dvě brambory). Zalejeme šlehačkou, brambory osolíme a posypeme kmínem. Přiklopené vložíme do trouby (200 stupňů) a zapékáme cca 40 minut. Poté odklopíme, teplotu trouby snížíme na 170 stupňů a dopékáme dalších cca 20 minut.

Hodnocení

2.2  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
31.1.2016 6:07

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist