Uzená krkovička se zeleninou a chřestem

Suroviny

uvažená uzená krkovice
500 g
uvařený chřest
100 g
fazolky
100 g
stroužek česneků
4 ks
červená masitá paprika
1 ks
worchestr
1 ks
voda
100 ml
pepř, chilli, cukr, olej, sůl
1 špetka

Postup přípravy:

Nejprve uzenou krkovici uvaříme doměkka, po vychladnutí ji nakrájíme na plátky. Z oloupaného chřestu odkrojíme dřevnaté konce, výhonky dáme vařit do přiměřeného množství mírně osolené vody, přidáme 1 lžičku cukru, vaříme 15 minut, pak je vytáhneme a necháme důkladně okapat. Plátky uvařené uzené krkovice opečeme na oleji z obou stran, až je krásně tmavě červená. Plátky krkovice vyjmeme, dáme stranou, část oleje slijeme, přidáme na kroužky nakrájenou cibuli, plátky česneku, proužky papriky a kousky čerstvých nebo zmražených fazolových lusků, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou do měkka. Když je zelenina měkká, sundáme poklici, přidáme uvařený a nakrájený chřest, necháme odpařit zbývající vodu, dochutíme worchestrem a chilli. Na talíře dáme opečenou krkovici přidáme zeleninovou směs, křen, hořčici, nakrájené feferonky a podáváme s chlebem, případně s vařeným bramborem.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.5.2015 10:42| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist