Zapečená jablka s pudinkem a ořechy

Suroviny

jablko
4 ks
vanilkový puding
1 ks
rum
2 PL
cukr krupice
2 PL
mléko
500 ml
máslo
1 PL
vejce
2 ks
vanilkový cukr
1 ks
skořice
1 ČL
strouhané vlašské ořechy
2 PL

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Mírně nakyslá jablka omyjeme, můžeme je i oloupat. Rozkrojíme, zbavíme je jádřince a pokrájíme na plátky. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Vanilkový pudink připravíme podle návodu na obalu, přidáme žloutky, dvě lžíce cukru a rumu. Necháme zchladnout.

Ve vyšší míse ušleháme elektrickým šlehačem nebo metlou sníh, který osladíme sáčkem vanilkového cukru.

Zapékací formu vymažeme máslem a na dno vyskládáme pokrájená jablka, která lehce posypeme mletou skořicí a zalijeme vanilkovým pudinkem. Polévkovou lžící potom poklademe na pudink sníh, vše posypeme sekanými ořechy a v elektrické troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova zapečeme.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.5.2012 7:39| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist