Žampionový salát s vejci

Suroviny

žampiony
250 g
vařená vejce
6 ks
hlávkový salát
zelená petrželka
majonéza
smetana
1 PL
citrónová šťáva
2 ČL
strouhaný křen
1 ČL
pažitka
1 ČL
sůl
pepř

Postup přípravy:

 

Zálivka: majonéza, 1 lžíce smetany, 2 lžičky citronové šťávy, 1 lžička strouhaného křenu, 1 lžička pažitky, sůl, pepř

Oprané žampióny nakrájíme na půlky, vybělíme ve vroucí osolené vodě s přídavkem citrónové šťávy. Ochucenou majonézu smícháme s vejci natvrdo a s okapanými vychladlými žampióny.

Porce žampiónového salátu upravíme na listy hlávkového salátu a posypeme nasekanou petrželkou.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist