Vídeňská kynutá bábovka s rozinkami

Suroviny

polohrubá mouka
500 g
droždí
1 kostka
máslo (Hera)
1/8
pískový cukr
200 g
celé vejce
1 ks
žloutek
2 ks
vlažné mléko
2 dcl
rum
1 PL
citrónová kůra
mandlové lupínky
2 PL
rozinky
2 PL
sůl
1 špetka
strouhanka

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

1. Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžíci mouky a lžíci cukru, promícháme a necháme vykynout.

2. Změklé máslo, cukr, rum a strouhanou kůru třeme, postupně přidáváme vejce a žloutky a každé důkladně zašleháme. Přidáme kvásek spolu s rozinkami a mandlemi a postupně vmícháme mouku.

3. Velkou bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Dno můžeme navíc posypat nasekanými mandlemi. Těsto necháme asi 30 minut kynout, pak ho znovu propracujeme a vložíme do formy. Znovu necháme vykynout, až je bábovková forma plná.

4. Vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme hodinu při střední teplotě, špejlí průběžně kontrolujeme propečení. Upečenou bábovku necháme chvíli ve formě vychladnout, pak ji vyklopíme a pocukrujeme.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.12.2010 11:47| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist