Vejce na kyselo s petrželkou

vejce-na-kyselo-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

rostlinný tuk
80 g
hladká mouka
1 PL
masový vývar
100 ml
mléko
0,5 l
vejce
4 ks
sůl
dle chuti
citrónová šťáva
dle chuti
petrželka
dle chuti

Postup přípravy:

Tuk rozpustíme v hluboké pánvi, přidáme mouku, zamícháme a necháme zpěnit. Pak vlijeme 4-6 lžic masového vývaru, dobře zamícháme a povaříme. Přidáme mléko, osolíme a okyselíme citrónovou šťávou. Vejce rozklepneme jedno po druhém na mělkou sběračku a opatrně vypouštíme do osolené a okyselené vařící vody a vaříme na mírném ohni 3-4 min. Vařená vejce vyjmeme děrovanou lopatičkou a zalijeme omáčkou. Posypeme sekanou petrželkou. Podáváme s vařenými brambory, chlebem nebo houskou.

Tip: petrželku lze nahradit i koprem.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.10.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist