Variace na salát à la krab

Suroviny

krabí tyčinky
majonéza
sůl, pepř
citrónová šťáva

Postup přípravy:

Ačkoliv s krabím masem mají tyto tyčinky pramálo společného, vžil se tento název velmi rychle. Možná pro tu konzistenci a „rybí vůni“, kterou tyčinky oplývají. Stačí se ale podívat do složení krabích tyčinek a zjistíte, že je to něco škrobů a něco rybího masa a barviv. Ale kdo je má rád, nedá na ně dopustit.

Zmrzlé krabí tyčinky připravíme jejich pouhým ponořením do horké vody nebo zalitím v misce vroucí (nebo horkou) vodou. Poté z nich lehce sloupneme igelit a můžeme sekat nadrobno či najemno, tak, jak máme rádi. Smícháme s ostatními ingrediencemi, dochutíme a podáváme nejlépe na tmavém pečivu. Zajímavě chutná salát jen na zeleném hlávkovém či ledovém salátu, či ve spojení s jiným zeleninovým salátem.

A zde je na výběr seznam dobrot, kterými můžete salát podle chuti ještě obohatit:

– sladká kukuřice
– strouhaný celer (a to jak syrový, tak ještě jemnější je předem lehce předvařený)
– strouhaná mrkev
– česnek
– kopr
– najemno nasekaná cibulka
– jemně nasekaný kompotovaný ananas
– vajíčko
– kyselá okurka
– strouhané jablko
– strouhaná červená řepa nebo nakrájená sterilovaná řepa

A protože chutě jsou různé, s krabím salátem, který je chuťově spíše neutrální, se dají dělat divy. Pokud máte svůj osvědčený recept, neváhejte jej připojit pod článek.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Renata Petříčková

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist