Vaječné těstoviny se smaženým lilkem

Suroviny

ploché vaječné těstoviny – tagliatelle

500 g

loupaná rajčata

2 plechovky

česnek

2 stroužky

bazalka

1 svazek

velký lilek

1 ks

sůl

dle chuti

olivový olej

dle chuti

olej na smažení

dle potřeby

Postup přípravy:

Omytý lilek nakrájíme na asi centimetrová kolečka a pomalu smažíme po obou stranách na oleji dozlatova. Osmažené plátky lilku necháme odkapat na savém papíře. Na druhé pánvi na olivovém oleji osmahneme krátce česnek nakrájený nadrobno, přidáme loupaná rajčata, osolíme, případně přidáme špetku cukru. Vaříme tak dlouho, až sugo – omáčka zhoustne. Odstavíme z ohně a posypeme natrhanými lístky bazalky. Těstoviny uvařené ve slané vodě promícháme s omáčkou a smaženým lilkem a ihned podáváme.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.4.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist