Vaječné těstoviny se smaženým lilkem

Suroviny

ploché vaječné těstoviny – tagliatelle
500 g
loupaná rajčata
2 plechovky
česnek
2 stroužky
bazalka
1 svazek
velký lilek
1 ks
sůl
dle chuti
olivový olej
dle chuti
olej na smažení
dle potřeby

Postup přípravy:

Omytý lilek nakrájíme na asi centimetrová kolečka a pomalu smažíme po obou stranách na oleji dozlatova. Osmažené plátky lilku necháme odkapat na savém papíře. Na druhé pánvi na olivovém oleji osmahneme krátce česnek nakrájený nadrobno, přidáme loupaná rajčata, osolíme, případně přidáme špetku cukru. Vaříme tak dlouho, až sugo – omáčka zhoustne. Odstavíme z ohně a posypeme natrhanými lístky bazalky. Těstoviny uvařené ve slané vodě promícháme s omáčkou a smaženým lilkem a ihned podáváme.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.4.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist